Lezen en Schrijven

Voor het project Geef taal een stem! van Stichting Lezen en Schrijven werkte aemuse samen met partner Cigarbox aan een uitgebreide impactanalyse.

Qualitative Impact framework

We zijn verheugd om ons paper over het Qualitative Impact framework wat wij ontwikkelden te presenteren.

Platform Ontwikkelinstellingen

Voor het Platform Ontwikkelinstellingen in Amsterdam onderzocht aemuse de toegevoegde waarde van de deelnemende organisaties voor de stad.

aemuse staat voor een nieuwe generatie denkers en ondernemers. Met ons onderzoek en andere projecten dragen we bij aan kwaliteit van de toekomstige samenleving. Onze expertise is het inzichtelijk maken van de meerwaarde van culturele en maatschappelijke organisaties.

We noemen dit Kwalitatieve Impact. Dit begrip geeft ons de ruimte om tot de kern van daar waar het organisaties om te doen is te komen, los van de cijfers. Op basis van die kern realiseren we vernieuwing en verbetering. In al onze projecten komt Kwalitatieve Impact terug, of het nu gaat om het evalueren of ontwikkelen van beleid of om het creëren van een innovatieve strategie.

Updates

 • Bericht van afscheid

  Drie jaar geleden begon ons gezamenlijke avontuur: aemuse. Ik, en Claudine voelde daar precies hetzelfde over, ben trots op het werk wat we hebben verricht.

  Lees het volledige bericht →

 • Week van de diversiteit

  Zowel tijdens Cultuur in Beeld als tijdens de presentatie van Steven ten Thije’s essay over het geëmancipeerde museum draaide het om (het gebrek aan) diversiteit binnen culturele organisaties. Maar is het niet gewoon te laat?

  Lees het volledige bericht →

 • Sharing perspectives

  Fill out Sharing Perspectives’ survey about the impact of art on your life!

  Lees het volledige bericht →

Opdrachtgevers